Home > Industrieën > Voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen

Industriële bereiding van voedsel vraagt om brede range transportbanden. Rotrans Belting biedt een grote verscheidenheid aan oplossingen en hiermee de mogelijkheid het optimale product te kiezen voor de toepassingen.

Bakkerij en biscuits
Rotrans Belting levert een uitgebreid assortiment producten voor de bakkerij en biscuits verwerkende industrie. Of uw proces bestaat uit het kneden, vormen, rijzen of koelen van producten, wij hebben voor elke bewerking, het juiste product. Onze transportbanden hebben unieke kenmerken en eigenschappen zoals:

• Niet rafelende banden met non-fray of frayless weefsels voor een verbeterde product veiligheid en om besmettingsrisico's te vermijden;
• Blauwe transportbanden voor een geoptimaliseerd en hygiënisch proces;
• Speciale coatings met zeer goede loslatende eigenschappen om de output te verhogen en productafval te verminderen;
• Goede luchtstroom en/of temperatuur bestendigheid, ideaal voor koelen en garen van producten, en transporteren van producten bij hoge temperaturen.

Door onze jarenlange kennis en ervaring in bakkerijen, zijn wij uw ideale partner.

Vlees, vis en gevogelte
Transport- en modulaire banden zijn niet meer weg te denken bij de hedendaagse verwerking van vlees, vis en gevogelte. Onze voedsel veilige transportbanden ondersteunen elke stap in het proces, van het slachten tot verpakken en samen met onze branchegerichte oplossingen bieden wij:

• Langere levensduur, zelfs bij zware belasting
• Vooruitstrevende hygiëne condities
• Efficiënte en betrouwbare transportbanden
• Waterbesparing
• Vermindering van productafval
• Vermindering van uw onderhoudskosten

Rotrans Belting levert robuust, veilige en solide transportbanden voor een efficiënt, soepel en probleemloos proces.


Snacks
Rotrans Belting levert een uitgebreid assortiment producten voor de snack verwerkende industrie. Naast kunststof banden levert Rotrans Belting ook metalen grillebanden. Goede luchtstroom en/of temperatuur bestendigheid, ideaal voor koelen en garen van producten, en transporteren van producten bij hoge temperaturen.


 

Zoetwaren
Rotrans Belting bied kennis en een breed assortiment met kwalitatieve transportbanden voor toepassingen in de zoetwaren industrie. Onze oplossingen zorgen voor:

• Zeer goede loslatende eigenschappen, zelfs bij klevende producten
• Goede positionering van de producten op de transportband
• Zachte behandeling van kwetsbare producten
• Eenvoudig te reinigen voor een efficiënt en hygiënisch proces

Wij confectioneren, leveren en monteren transportbanden voor koeltunnels, rondbochten, metaal detectoren, verpakkingsmachines, weegmachines en vele andere gerelateerde toepassingen.

Hygiëne
De ontwikkeling van voedseltransportbanden is gericht op het verbeteren van de  hygiëne in de voedselverwerkende industrieën. Rotrans Belting levert transportbanden welke zijn vervaardigd volgens de kalander methode; deze wijze van produceren zorgt voor een zeer gesloten deklaag en een uitstekende oppervlaktegesteldheid. Bij gekalanderde transportbanden blijft de vervuiling aan het oppervlak en dringt het niet in de band. Gekalanderde transportbanden zijn zeer goed en eenvoudig reinigbaar en dragen bij tot verbetering van de hygiëne bij de industriële bereiding van voedsel.

Innovatief
Kennis van de industrie, een grote verscheidenheid aan producten, introductie van nieuwe bandmaterialen en bandconcepten maken het Rotrans Belting mogelijk transportbanden te bieden die passen binnen het concept van de HACCP voor het gegarandeerd probleemloos en veilig produceren van voedingsmiddelen.
Bovendien is Rotrans Belting in staat extra zekerheid te bieden met nieuwe producten als HyGUARD® antimicrobe en Cleanline® voedseltransportbanden gecoat met een gemodificeerde polyolefine. Tevens kunnen op deze banden accessoires worden aangebracht zoals stuursnaren, meenemers en gesloten zijkanten.