Nieuws

24 service
Home > Nieuws > Cleandrive

Cleandrive

maandag 30 november -0001

Cleandrive homogene transportbanden worden steeds vaker ingezet in hygiëne-kritische toepassingen, vooral door hun gesloten oppervlak en hydrolysebestendigheid. Naast Cleandrive-banden die door een sprocket worden aangedreven, hebben wij nu ook Cleandrive-banden die met een traditionele aandrijftrommel worden aangedreven. Tevens zij er mechanische verbinder ontwikkeld om de Cleandrive transportband eindloos te monteren. !

Tijdens de verwerking van vlees, vis, kip, fruit, groenten en bakkerij producten kunnen weefselbanden vet en vocht
opzuigen. Een oplossing hiervoor is de top en onderlaag van de weefselband te voorzien van een coating, en de
zijkanten te dichten (edge sealing). Doordat Cleandrive-banden geheel gesloten zijn en gemaakt van hydrolyse bestendig materiaal zijn deze extra bewerkingen niet nodig. !

Mechanische verbinder
De nieuwe mechanische verhinder maakt het mogelijk om bij een calamiteit de band snel te vervangen en zo de
productiestilstand te beperken. Daarmee kan de band eindloos gemonteerd worden zonder apparatuur te gebruiken. In geval van een calamiteit kan de gebruiker zelf de band vervangen voor een reserveband. Omdat een band met mechanische verbinder eenvoudig te demonteren is, is deze goed schoon te maken. De Cleandrive mechanische verbinder wordt in TPU gespoten en vervolgens aan de band gelast. De verbinder is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit en wordt met behulp van een POM-pen eindloos gemaakt. !

Voordelen Cleandrive:
• Hoog hydrolyse en chemisch bestendig TPU-materiaal
• Glossy, slijtvast oppervlak
• Alternatief voor edge sealing, de transportband is volledig gesloten
• Voldoet aan hygiëne regelgevingen

Bron: Habasit